Verse kersjes

Jouw ouders lijken niet helemaal te beseffen dat jouw geboorte heel spannend is geweest. Nou, ik schrok er ècht een beetje van. Na een spoedkeizersnede werd jij op de wereld gezet en je start was niet al te best. Ik heb je maar een weekend verzorgd en gelukkig deed je het meer dan prima. Ik heb je voor het eerst thuis in bad gedaan en je ouders genoten er zó van. Net als je lieve, kleine zus. Ik heb er alle vertrouwen in dat je een grote, sterke meid blijft!

emma1
Emma, 15 januari 2020, 4289 gram

Een week met een gouden rand! Wat heb ik een lol gehad met jouw mama’s. En jij bent een echte voorbeeld baby. Je drinkt goed, groeit lekker en bent heerlijk relaxed. Genieten van de wellness momenten en eindeloos knuffelen. Geweldig om te zien dat je mama’s zich er gewoon op hebben ingesteld dat ze er ’s nachts uit moeten om jou de fles te geven. Ze doen het zonder mokken en met alle liefde. Het is dan ook voor het eerst dat ik veel meer kan vertellen over “huilen en slapen” omdat ik een zeer interessante nascholing heb gevolgd over dit onderwerp. Leuk is dat jullie drie er al veel profijt van hebben.

femm
Femm, 7 januari 2020, 3510 gram

Grappig genoeg kennen jouw mama en ik al heel lang en ik vind het heel bijzonder om voor jullie te zorgen. Het duurde wel even voor jij je gezicht liet zien. Maar wat een beloning ben je. Rustig, tevreden en zoet meisje. Je hebt twee broers en een grote zus, ze zijn nu al gek op je! Drie keer raden wie er het snelst weg waren toen je het op een krijsen zette. Precies, de jongens;) Ik wens jou heel veel geluk in je fijne, warme nest!

floortje
Floortje, 2 december 2019, 4160 gram

Stoere Marley, jouw mama is de jongste kraamvrouw waarvoor ik heb mogen zorgen tot nu. En jullie zijn een superteam samen met oma. Je bent een grote dame en de bevalling was voor mama pittig, helaas bleef je schoudertje ook nog hangen. In de kraamweek is je linkerarm nog niet helemaal mobiel maar later hoor ik van mama dat je volledig bent hersteld. Voorlopig blij je met mama bij oma wonen en zodra zij haar schooldiploma heeft een huisje gaan jullie samen de wijde wereld in.

marley
Marley, 6 november 2019, 4520 gram

Wat een heerlijk gezin om voor te zorgen. Gezellig, warm en fijn! Met een fantastische, creatieve oma. Ik heb zo weinig voor jouw mama kunnen doen want ze was iedere ochtend al vroeg uit de veren en zat ze lekker rustig in haar opgemaakte bed. Het was eerder voor mij een weekje bijkomen. Jij hebt zoveel schattige, prachtige spulletjes, echt iedere keer weer een feest als de kast open ging. Ben heel benieuwd of je zo donker blijft als ik naar je blonde broertje kijk?!

sadie
Sadie

Jij hebt héél lang op je laten wachten;) maar met 41+5 weken kwam je dan met een noodgang op de wereld. Wat een heerlijk ventje ben je! En wat heb ik veel met je geknuffeld. Mama kreeg na een paar dagen hoge koorts en voelde zich even helemaal niet zo goed. Gelukkig herstelde ze snel en kon ze echt gaan genieten van jou. Je papa is de beste om je te troosten. Je herkent zijn taal en stem. echt mooi om te zien. Die gekke olifant kreeg je van je tante. We hebben dat beest maar even gebruikt voor de fotosessie. Je rolde gewoon om, gevaarlijk ding! Ik wens je een prachtige toekomst toe met mama, papa en je grote broer…

mattei
Mateo, 4 oktober 2019, 4015 gram

Klein lief meiske, ondanks de normale zwangerschapsduur ben je klein, erg klein. En je doet het fantastisch samen met mama. Ik zie je groeien in de week dat ik voor jullie zorg. Mama kolft de borstvoeding, jij krijgt de fles, we wegen, we meten…het is net een bedrijf. Met resultaat. Het gaat heel erg goed met jou. Je kleine broer geeft je veel kusjes en helpt je haartjes te wassen als je voor het eerst een badje krijgt. Heerlijk! Met je papa en mama is het super gezellig. De week is omgevlogen. Nog eventjes en dan verhuis je naar een prachtig huis. Dan kom ik echt nog eens bij je kijken!

4a4b4af2-1dbd-4725-947c-9852602eb285
Sophie, 10 september 2019, 2490 gram

Lieve kleine Max, jij werd na 34 weken zwangerschap geboren. Voor mama niet helemaal een verrassing want zij voelde al die tijd al dat je eerder zou komen. En je doet het zo goed. Terwijl ik dit schrijf heb jij hopelijk geen sonde meer omdat je zo goed aan de borst drinkt en goed groeit. In dit vak ben jij voor mij de eerste baby die zo vroeg is geboren en ik wil zo voorzichtig zijn dat ik je eerste babypakje niet goed aan krijg. Jouw mama is verpleegkundige en super handig in wat ze doet met jou. Ze is ook nog eens erg grappig en ik denk dat ze daar wat mee moet doen. Je bent een heel sterk kereltje en ik weet zeker dat je veel lol gaat hebben met je vrolijke zus!

max3
Max,  3 juli 2019, 2615 gram

Je genoot zo van het badderen, je ouders vonden het heel leuk om te zien dat het heel relaxed kan zijn. Even bijkomen van een razendsnelle bevalling. In het ziekenhuis konden ze jou nog maar net opvangen. Alles is zo goed geregeld dat ik niet zoveel voor jullie kan doen. Ik verwen mama dan ook maar met lekkere maaltijden. Lastig hoor om niet rond te kunnen rennen, ik ben gewoon geen stilzitter. Het gaat zo goed met jou en mama dat we de zorg zelfs wat eerder afsluiten. Papa heeft ook nog veel vakantiedagen zodat hij voor zijn dames kan zorgen.

loua
Loua, 11 juli 2019, 3640 gram

Wat leuk, een zesde kindje met één grote zus. Je krijgt een uurtje zorg per dag van mij want mama en de familie zorgen voor jou. Je broers en zus leven erg met je mee. Als ik er ben zit iedereen om je heen. Aan de borst doe je het super, je bent makkelijk te troosten en je groeit ook al in de eerste week. Ik drink voor het eerst Somalische thee en eet mierzoete koekjes met roze pudding. Ik hou ervan! De diversiteit van mensen en culturen in mijn werk maken het zo leuk.  En mijn moeder is ook een keer van de partij om met jou te knuffelen. Als je al wat ouder bent, staat opeens je oudste broer bij mij aan de deur. Je huilt zo en ze maken zich zorgen. Of ik wil komen kijken want ik weet tenslotte alles van baby’s volgens je broer. Ook jij moet door de eerste kramp weken heen. Ik geef je een fles en stel iedereen gerust. Je bent al gegroeid en je hebt prachtige, fijne handjes die me vasthouden.

abdul2.JPG
Abdullahi, 15 juni 2019, 3300 gram

Voor jullie deur stond een grote flamingo met een baby flamingo in haar snavel me op te wachten. Jouw moeder is dol op flamingo’s, ik kom ze overal tegen in de week dat ik voor jullie zorg. Gezellig! Mama doet alles even natuurlijk, je drinkt heerlijk aan de borst, je wordt geknuffeld en bewonderd. Ook het vertrouwen bij je ouders groeit met de dag. Ik zie ze echt papa en mama worden. Prachtig! Je hebt fantastische lange haren en je bent een echt zoetertje…

faya.JPG
Faya, 14 juni 2019, 3495 gram

Bij jou kwam ik mijn favoriete collega weer tegen want zij is jouw tante. Samen met Klazien zorgde ik voor jou. Lieve Ezra, je kwam veel eerder dan verwacht. De bevalling liet ondanks de langdurig gebroken vliezen wel even op zich wachten. Doordat mama koorts kreeg tijdens de bevalling moest je wat langer in het ziekenhuis blijven. Gelukkig bleven er nog wat dagen over om jou en mama thuis te kunnen verzorgen, maar gevoelsmatig kwam ik tijd tekort. Jij gaat het zo goed hebben met je lieve broertjes en geweldige, grote familie.

ezra
Ezra, 30 mei 2019, 3482 gram

Voor jou kleine broer Daniël moest ik mijn tas goed verstoppen anders ging hij aan de haal met mijn lippenstift en de rest van de inhoud. Voor jouw moeder was het heerlijk om haar zus uit Marokko over te hebben voor de zomer. Er werd zo goed door haar voor iedereen gezorgd. Mijn dochters hielpen mij met de verzorging voor jou en kregen henna om hun handen te kunnen versieren. Overheerlijke thee en koekjes vulden de week. De gastvrijheid was enorm en we hebben heel gezellige dagen gehad. Je moeder is een lieverd. En jij een mooi, rustig jongetje…بالتوفيق

nordin
Nordin, 3 juli 2019, 3450 gram

Jij bent het derde kindje in het gezin met twee schattige zusjes. Voor het eerst heb ik een keer geen klik met de kraamvrouw. Maar dat hoort ook bij mijn werk en ik heb het professioneel op kunnen lossen. We hebben de zorg wat eerder beëindigd en zijn goed uit elkaar gegaan. Ik laat jullie goed verzorgd achter, maar moet wel even wennen aan het feit dat dit een keer echt een ander afscheid is. Hopelijk kun jij gaan groeien en bloeien op de manier die bij je past.

tijdelijkfien
William, 10 mei 2019, 4540 gram

Zo’n fitte kraamvrouw zie ik zelden, zeker niet na een keizersnede. Jouw moeder rende dag drie de trap al af. Echt een zee van liefde waarop we allemaal lekker dobberden in de eerste week van jouw leven. Kusjes, knuffels, badjes…Het was allemaal even fijn en gezellig. Jij bent een heel tevreden meisje, vernoemd naar je opa. Bij jullie at ik de lekkerste kibbeling ooit;)

lieve leentje
Lieve Leentje, 3 mei 2019, 3970 gram

Fedde, wat leuk! Je vader houdt ook wel van een feestje ;). Geweldige week, borstvoeding geslaagd! Je moeder moet er heel wat voor doorbijten, maar ze houdt vol. Je groeit als kool en je bent zo heerlijk relaxed. Je kleine zus vindt het spannend maar lijkt steeds meer te wennen aan je. Dan komt ze even een kijkje nemen en wil je een kus geven. Jullie worden zo met liefde omgeven, dat groter groeien komt helemaal goed!

Fedde
Fedde

Jij wilde wel heel snel naar buiten komen, voor mama het wist was je geboren in bad, thuis. Je tante, die verloskundige is, heeft geholpen bij de bevalling maar mama heeft je zelf aangepakt, hoe bijzonder is dat!

Voor mama ben je het eerste kindje en papa bracht jou al een zus en een broer en die vinden het heel erg fijn dat jij nu ook bij het gezin hoort. Het was echt een hele gezellige week bij jullie, alsof je we elkaar al jaren kenden. Ik ben dankbaar dat ik even van jullie geluk mocht meegenieten!

Elin2
Elin, 9 maart 2019, 3700 gram

Samen met jouw mama en zus woon je in een klein dorpje in een knus huis. Jouw zus is zo enorm lief voor jou en ook zo beschermend. Dat zie je niet vaak bij peuters. Je bent een makkelijk ventje die rustig zijn flesje drinkt en dan weer lekker verder slaapt. Voor mama is dat erg fijn want ze zorgt alleen voor jullie. En dat doet ze met alle liefde. Ze straalt als ze naar je kijkt…

Tjezz
Tjezz, 17 februari 2019

De start van de kraamweek was niet helemaal zoals jullie hadden gehoopt. Soms gebeurt dat en is het goed om daar eerlijk over te zijn. Ik heb de zorg daarom overgenomen en jullie heel veel verteld en begeleid. Twee kersverse ouders die van heel onzeker groeiden naar vertrouwen in hun zorg voor jou. Dat maakte dat ik jullie met een heel gerust hart heb kunnen achterlaten met jullie lieve, kleine man!

Samuel.jpg
Samuel, 27 januari 2019, 3510 gram

Zo’n fitte moeder zie ik zelden! Zij loopt rond en doet alles weer zelf als ik nog een paar dagen voor jullie kom zorgen. We hebben daarom tijd om samen boodschappen te doen en te koken. Ook eens leuk om in de emmer te gaan. Je sliep gewoon door. Ik heb het zo gezellig gehad bij jullie met je kleine broer Sven. In de ochtend stond hij al op me te wachten. Mooi stel jullie!

Finn
Finn, 19 januari 2019, 3680 gram

Een lief, pittig dametje opent mijn zorgjaar 2019. Mama heeft tijdens de bevalling nogal wat tegenslag gehad en kan daarom nauwelijks lopen. Maar ze is zo’n doorzetter en zo flink dat ze ondanks alles voor jou zorgt. Gelukkig is ze heel handig en heeft ze je dichtbij haar zodat je heerlijk kan knuffelen en drinken. Samen douchen lukt ook…mooi om zo van elkaar te genieten…no matter what!

laura
Laura,  7 januari 2019, 3492 gram

Je moeder leest graag boeken over rechercheur Callen. Daar komt dus jouw stoere naam vandaan! Je papa en mama zijn zo heerlijk verliefd en knuffelen de hele dag met jou en met elkaar. Ze kennen elkaar nog niet zo lang, maar het kan niet anders dan dat dit meant to be is. Het is heel fijn bij jou in huis, je zal in een warm nest opgroeien. Samen met de valkparkieten 😉

7281a7ca-60fe-48e7-b36d-bfd40923c170
Callen, 27 november 2018, 4100 gram

Een piepklein meisje ben je. Je was gewoon wat vroeg, maar je bent sterk en pittig en na de kraamweek begin je ook goed te groeien. Badderen vind je heerlijk. Je zweeft in het water, je papa en mama genoten er van je zo te zien. Mama heeft een hele ontspannen week gehad, ze haakte zelfs al een dekentje voor jou. Ze noemt je heel liefdevol: Grietje…

tijdelijkfien
Vera

Wauw, wat een prachtig uitzicht over Rotterdam had ik de dagen dat ik voor jou mocht zorgen. Echt geweldig! Er was nog zoveel te vertellen aan je ouders en we hadden maar een paar dagen. Gelukkig hebben we het met elkaar goed op de rit gekregen. Ik weet zeker dat jij een heel fijn gezin om je heen hebt om een grote, gelukkige jongen te zijn.

IMG_7216
Jack, 7 november 2018, 3682 gram

Lieve Gijs, wat ruik jij lekker! We hebben met elkaar een hele gezellige week gehad. Jouw mama had niet gedacht dat ze borstvoeding kon geven, na een paar dagen lukte het ineens. Je bent al lekker in de kinderwagen naar buiten geweest. Een rondje door het dorp met papa en mama. Heerlijk warm onder je Kersvers deken.

Gijs.jpg
Gijs, 3 november 2018, 3945 gram

Wat had ik jullie graag de hele kraamperiode verzorgd! Nu was het slechts een paar uur op dag 9 en 10. En ik wilde nog zoveel vertellen en laten zien. Daarom propte ik voor mijn gevoel vijftig uur in twee dagdelen. Maar mama kon gelukkig veel informatie verwerken en hebben we toch nog van alles kunnen delen. En het meest geweldige was wel dat jij na 9 dagen ‘gedoe” aan de borst ging alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Fien met het guitige snuitje 😉

tijdelijkfien
Fien, 11 oktober 2018, 3650 gram

Jouw mama woont niet haar hele leven al in Nederland, vandaar misschien jouw geweldige bos zwarte haren. Met elkaar hebben we een praktische en liefdevolle start kunnen maken. En “lazy”?! Dat was je echt de eerste week, zo ontspannen en tevreden. Deze week stond in teken van fijne en memorabele ontmoetingen waar ik nog vaak aan ga terugdenken. ขอให้โชคดีนะ

keijzer
Ben, 6 oktober 2018, 3265 gram

Een week waarin vele gespreksonderwerpen de revue passeerden en jij je aanpaste aan het leven buiten de baarmoeder. En wat deed jij dat ontzettend goed. Je gaat opgroeien in een huis met prachtig uitzicht op de polder. Ik heb er van genoten zo in haar herfstpracht. Na deze week weet ik dankzij jouw mama alles van wasbare luiers. Een intensieve week met veel informatie, tips en trucs. Het gaat jullie drietjes lukken!

davidschuiling
David

Een paar dagen na je geboorte kwam ik voor jou en mama zorgen. Het was geweldig om te zien dat de borstvoeding door wat kleine aanpassingen ineens wèl goed ging. Ik zag jou en je moeder groeien deze week, jij bijna 400 gram:-). Jouw tante heeft mogen helpen met de verzorging, het was heel speciaal om deze collega met het syndroom van Down aan mijn zijde te hebben. Voor mij was het voor het eerst dat er zoveel bezoek, cadeautjes, taartjes en bakjes koffie langskwamen in de kraamtijd. Kan ook niet anders met je mama uit een gezin van negen…Hartverwarmend!

cropped-lucas-bons.jpg
Lucas, 13 september 2018, 3655 gram

Prachtig, Harper Eleanore! Het gezin met de mooie, rode haren. Zelfs de kat is op kleur. Een schattig meisje ben je. Mama legde iedere dag hippe kleertjes voor je klaar, net een echt modelletje. Met jou heb ik heel veel geknuffeld zodat mama een beetje kon uitrusten van de razendsnelle bevalling…

IMG_6567
Harper, 5 september 2018, 3435 gram

Jij maakte het wel heel spannend voor je ouders. Eerst braken de vliezen van mama al met 35 weken zwangerschap en toen volgde er twee weken later een gecompliceerde bevalling. Gelukkig hebben we een rustige en fijne week gehad met elkaar en kon mama al een beetje herstellen. Zo’n rustig en tevreden mannetje als jij bent, is genieten met een grote G!

levi3
Levi, 24 augustus 2018, 3035 gram

Jouw mama heeft veel meegemaakt toen jouw grote zus werd geboren. Daarom was er een goed voorbereid plan voor jouw komst. Geweldig hoe goed jij dronk, jezelf warm kon houden en genoot van iedere knuffel de eerste dagen van je leven. En dat terwijl je na krap 37 weken alles zelf moest doen. Met je 3 jarige zus was het fantastisch. Daar ga jij mooie avonturen mee beleven ;-).

2018-08 Fotoshoot Olivier Dag 4
Olivier, 1 augustus 2018, 3030 gram

Nooit eerder heb ik een kindje zo hard zien groeien als jij dat deed de eerste week! Iedere dag heb je ons doen verbazen, door meer dan 100 gram per dag aan te komen. Zo tevreden, zo relaxed, zelfs in bad viel je in slaap…

Tobian
Tobian, 29 juni 2018, 3820 gram

Het is niet te beschrijven wat geluk met je doet. Soms is het er alle dagen, soms is het even zoek. Je moet hard werken, en dat samen, altijd weer. En soms wordt het je gegeven, met nieuw leven, klein en teer.

Bianca de Jong – Nell

luuk
Luuk, 22 juni 2018, 3820 gram

Omdat ik als eerste voor jou heb gezorgd na je geboorte, kreeg ik van jouw ouders een parel en een diamant aan een ketting, een mooi Afghaans gebruik, stil van…

madina
Madina, 7 juni 2018, 4154 gram

Bijzonder hoor, jij draaide nog even vlak voor de uitgerekende datum in een stuitligging. Je kwam daarom op een keizerlijke manier naar buiten. Ik was drie dagen bij jou en het was zo leuk om naar de verhalen te luisteren die jou mama vertelde over Suriname. En papa bracht de lekkerste kaas croissant mee die ik ooit heb gegeten!

tarickJPG
Tarick, 5 juni 2018, 3020 gram

Na een supersnelle bevalling in het ziekenhuis heb ik de hele (verlengde) kraamtijd gezorgd voor jou, klein, sterk kereltje! In een mooi en groen stukje van Rotterdam namen je moeder en ik je mee in de kinderwagen, voor het eerst naar buiten. En je lieve, stoere broer voorop!

IMG_5541
Lucas, 2 juni 2018, 2930 gram

Wat een geluk, een prachtige thuisbevalling mogen meemaken en een voorspoedig en liefdevol begin van een nieuw leven. Een mooiere start als kraamverzorgster had ik niet kunnen wensen! En wat een fijne sfeer in dit warme en liefdevolle gezin. Ik heb 10 dagen op een roze wolk gezeten…

Livia
Livia, 16 mei 2018, 3380 gram